فراخوان سومين جشنواره تجسمي فجر


اين جشنوراه در هفت رشته عملي نقاشي، پوستر، سفال و سراميك، نگارگري، خوشنويسي، عكاسي و كاريكاتور با موضوع آزاد، دو رشته جنبي (هنر خيالي نگاري و هنر جديد) و همايش علمي 12 بهمن تا 12 اسفند ماه امسال برگزار مي‌شود. 


سومين جشنواره هنرهاي تجسمي فجر با هدف ايجاد بستر مناسب براي بروز خلاقيت‌هاي هنري و انتقال پيام هنرمندان، ارج نهادن به هنر معنوي و ديني، معرفي و تعالي ارزش‌هاي والاي هنر ايراني و اسلامي، تأكيد بر ارزش‌هاي هنر متعالي انقلاب اسلامي، پاسداشت هنرهاي سنتي ايراني اسلامي، ارتقاء ارتباط ميان هنرمندان معاصر ايران و جهان، معرفي آخرين دستاوردهاي هنرهاي تجسمي معاصر ايران ،شناسايي هنرمندان معاصر و فعال كار خود را پي‌ مي گيرد. 

*در رشته نقاشي تكنيك و موضوع آثار آزاد است و اندازه ضلع كوچك حداقل 70 و ضلع بزرگ حداكثر 250 سانتي‌متر باشد.

هر هنرمند مي‌تواند در اين بخش حداكثر تصوير(عكس و يا پرينت رنگي) پنج اثر خود را در قطع A4 و با كيفيت مطلوب براي انتخاب اوليه ارائه نمايد.


آخرين مهلت ارسال تصاوير تا 30 آذرماه است.


*در رشته پوسترنيز آثار ارسالي داراي مضامين فرهنگي (ادبيات، فيلم، تئاتر، موسيقي، تجسمي، جشنواره، بزرگداشت و...)، اجتماعي و يا مذهبي (اعياد، سوگواره‌ها و ... ) باشد. 

هر شركت‌كننده مي‌تواند حداكثر 5 اثر پوستر به همراه CD حاوي آثار با فرمت Tiff-CMYK و با كيفيت 300 dpi به دبيرخانه جشنواره ارسال كند.

تمامي آثار انتخاب شده در ابعاد 100×70 چاپ و به نمايش درخواهد آمد.

آخرين مهلت ارسال آثار اين بخش نيز تا 5 دي ماه است.


*در رشته سفال و سراميك نيز تكنيك و موضوع آثار آزاد است.اندازه اثر حجمي حداكثر 120 سانتي متر مكعب و در نقش برجسته حداكثر يك ضلع 150 سانتي‌متر باشد.

هر هنرمند مي‌تواند حداكثر تصوير سه اثر خود را در مسابقه شركت دهد. البته آثار پتينه شده و رنگ‌هاي غيركوره‌اي پذيرفته نمي‌شود.

اثر ارائه شده بايد حداقل در 900 درجه سانتي‌گراد پخته شده باشد و آثار تكثيري(ارائه شده در بازار) و كپي‌برداري از آثار ديگران پذيرفته نمي‌شود.

پرينت آثار بايد از چند زوايه مناسب تهيه و با كيفيت مطلوب و در قطع A4 تهيه شده و جهت بررسي و انتخاب اوليه به دبيرخانه ارسال و يا تحويل گردد.

آخرين مهلت ارسال تصاوير آثار اين بخش تا 30 آذرماه است.


*در رشته نگارگري نيز علاقه‌مندان مي‌توانند در سه گرايش نقاشي ايراني (نگارگري)، ‌تذهيب وگل‌مرغ برگزار مي‌شود. استفاده از رنگ‌هاي گواش، آبرنگ و اكريليك و طلا در گرايش‌هاي ياد شده قابل قبول است و اندازه و موضوع آثار آزاد است.

هر هنرمند مي‌تواند حداكثر، تصوير سه اثر خود را در هر يك از گرايش‌ها در جشنواره شركت دهد.

تصاوير آثار بايد در قطع A3 و با كيفيت مطلوب به همراه فايل رايانه‌اي با كيفيت مناسب(كه جزئيات اثر كاملا مشخص باشد) براي بررسي و انتخاب اوليه ارائه شود و الزاماً پرينت جزيي (ديتيل) از تصوير اثر نيز در قطع A4 ضميمه باشد.

در گرايش تذهيب فقط آثاري پذيرفته مي‌شود كه در رنگ‌آميزي آن‌ها از طلاي اصل استفاده شده باشد.

تاريخ خلق آثار اين بخش بايد طي يكسال اخير باشد.همچنين آثار راه‌يافته به نمايشگاه الزاماً بايد با قاب ارايه گردد.

آخرين مهلت ارسال تصاوير آثار اين بخش نيز 30 آذرماه است.


*در رشته خوشنويسي موضوع متن آثار آزاد است.

در اين دوره از جشنواره،خوشنويسي در سه گرايش نستعليق،شكسته نستعليق و خط نقاشي و با تكنيك آزاد برگزار مي‌شود.

(گرايش‌هاي نستعليق و شكسته نستعليق در هر دوره ثابت هستند و ساير گرايش‌هاي تخصصي اين رشته بايد به صورت دوره‌اي برگزار خواهند شد.)

حداكثر اندازه يك ضلع اثر بايد 150 سانتي‌متر باشد.

هر هنرمند مي‌تواند حداكثر پرينت تصاوير 3 اثر خود را در هر يك از گرايش‌ها در مسابقه شركت دهد.

تركيب‌بندي‌هاي تقليدي صرف و كپي‌برداري از آثار استادان پذيرفته نمي‌شود.

تصاوير آثار بايد در قطع A4 و با كيفيت مطلوب براي بررسي و انتخاب اوليه ارائه شود.

آثار راه يافته به نمايشگاه الزاماً بايد با قاب ارائه شود و آثار راه يافته در گرايش خط‌ نقاشي نيز بايد با چارچوب مناسب ارائه شود.

آخرين مهلت ارسال تصاوير آثار اين بخش تا 30 آذر ماه است.


*در رشته عكاسي موضوع اين دوره،عكاسي مستند با عنوان ايران‌شناسي( بناهاي تاريخي، طبيعت، اقوام و ...) در نظر گرفته شده است.

آثار مي‌توانند به صورت فتوشيمي (آنالوگ)، ديجيتال، سياه و سفيد و يا رنگي عرضه شده و اندازه عرض عكس‌هاي ارسالي 20 سانتي‌متر باشد.

هر هنرمند مي‌تواند 7 قطعه عكس خود را در مسابقه شركت دهد و عكس‌ها‌ نبايد با برنامه‌هاي رايانه‌اي دستكاري شده باشد.

شركت‌كنندگان بايد علاوه بر ارسال تصاوير، يك CD حاوي عكس‌هاي مورد نظر با دو فرمت tiff (براي چاپ نمايشگاهي) و jpg (براي انتخاب و برررسي اوليه) و با عرض حداكثر 30 سانتي‌متر، با دقت dpi 300 به دبيرخانه ارسال و يا تحويل دهند.

فايل عكس‌ها نيز بايد شماره‌گذاري شده باشند.

آخرين مهلت ارسال آثار اين بخش پنجم دي‌ماه است.


* در رشته كاريكاتور نيز دو گرايش كارتون موضوعي و كاريكاتور چهره برگزار مي‌شود و هر هنرمند مي‌تواند 5 اثر خود را در جشنواره شركت دهند.

آثار ارسالي بايد به صورت اصل اثر در قطع حداقل A4 و حداكثر A3 و يا به صورت فايل ديجيتال در فرمت Tiff و با كيفيت 300 dpi در قطع A4 باشند. بديهي است در صورت ارسال فايل ديجيتال، ضميمه نمودن پرينت از اثر كه به امضا هنرمند رسيده باشد، ضرورت دارد.

شركت‌كنندگان مي‌توانند آثار خود را از طريق اينترنت و پست الكترونيكي هم ارائه كنند.

آثار ارائه شده در جشنواره گذشته پذيرفته نمي‌شود.ثبت‌نام اين بخش از طريق سايت تخصصي irancartoon.com هم امكان‌پذير است و آخرين مهلت ارسال آثار پنجم دي ماه است.


* در بخش همايش و مقالات علمي هم‌انديشي اين دوره جشنواره با تأكيد بر خلاقيت و نوآوري در هنرهاي تجسمي معاصر ايران (پس از انقلاب اسلامي)، ميزبان و منتشركننده پژوهش‌هاي صاحب‌نظران در موضوعات مرتبط با محورهاي هم‌انديشي در قالب سخنراني و ارايه مقاله علمي است.

محورهاي همايش اين بخش بررسي تحولات و چالش‌هاي پيش‌روي هنر معاصر در ايران، تحليل و بررسي آثار برجسته و ارزشمند هنري و هنرمندان معاصر ايران،چگونگي ايجاد و گسترش خلاقيت و نوآوري در هنر، بررسي زمينه‌هاي احياء ارزش‌هاي والاي هنر ايراني و اسلامي در هنر معاصر ايران و آسيب‌شناسي هنر معاصر ايران بر مبناي تحليل و توجه به برنامه‌ريزي و سياست‌گذاري‌هاي هنر در ايران است.

مقالات ارسالي ‌بايد براي شركت در اين همايش تدوين و قبلاً در جايي منتشر و ارايه نشده باشد.

نوشتارها بايستي در قالب مقاله علمي ـ پژوهشي تنظيم و ارسال شود.

زبان مقالات براي همايش سومين جشنواره بين‌المللي هنرهاي تجسمي فجر فارسي و انگليسي با رعايت شيوه نوشتاري زبان مربوطه است.

مقالات بايد شامل چكيده، كليدواژه، مقدمه، متن و نتيجه‌گيري بوده و مرتبط با يكي از محورهاي همايش تنظيم شده باشد. (ضروري است مقالات فارسي علاوه بر چكيده فارسي، چكيده انگليسي نيز داشته باشد).

نتايج پذيرش خلاصه مقالات از طريق سايت همايش و ايميل نويسندگان اطلاع‌رساني خواهد شد.

علاوه بر انتشار كتابچه خلاصه مقالات پذيرفته شده، كليه مقالات پذيرفته شده در كتاب مجموعه مقالات همايش منتشر و براي نويسندگاني كه مقالات آنها پذيرفته شده ارسال مي‌شود.

آخرين مهلت دريافت خلاصه مقالات تا 20 آبان و آخرين مهلت دريافت اصل مقالات تا 15 دي ماه است.


به گزارش ايسنا،از برنامه‌هاي جنبي اين جشنواره مي‌توان به اهداي نشان عالي تجسمي فجر به مفاخر رشته‌هاي اعلام‌شده

،نمايشگاه آثار استادان و هنرمندان(خارج از مسابقه)،نمايشگاه آثاري از گنجينه هنر انقلاب اسلامي ايران(آثار دوره اول انقلاب)،نمايشگاه عكس‌هاي دستاوردهاي صنعتي سي‌سال اخير،برپايي فروشگاه آثار هنري با حضور نگارخانه‌داران، برگزاري كارگاه‌هاي عملي و آموزشي هنري در تمامي رشته‌ها با حضور هنرمنداني از ايران و جهان،برگزاري ميزگرد و نشست‌هاي تخصصي، برگزاري برنامه‌هاي نقالي و پرده‌خواني(پاسداشت هنر نقاشي خيالي‌نگاري) و نمايشگاه هنرهاي جديد (هنرهاي مفهومي، ويديو آرت) اشاره كرد.


هنرمندان،پژوهشگران و علاقه مندان براي شركت در جشنواره مي توانند آثار خود را تا مهلت اعلام شده در هر رشته به دبير خانه جشنواره واقع در خيابان كارگر شمالي،روبروي پارك لاله،‌ كوچه شهيد صدوقي ، پلاك 17 ارسال كنند.


سومين جشنواره بين المللي هنرهاي تجسمي فجر از سوي دفتر امورهنرهاي تجسمي معاونت امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با همكاري مؤسسه توسعه هنرهاي تجسمي معاصر و ادارات كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان‌ها و با همراهي فرهنگستان هنر جمهوري اسلامي، ‌مركز هنرهاي تجسمي حوزه هنري، مؤسسه فرهنگي هنري صبا، خانه هنرمندان ايران، فرهنگسراي نياوران، بنياد رودكي، موزه هنرهاي ديني امام علي(ع) و مؤسسات و انجمن‌هاي هنري فعال كشور برگزار مي‌شود.

 

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر