اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

مراسم پایانی بخش بین‌المللی جشنواره فیلم فجر برگزار شد


مراسم پایانی بخش بین‌المللی بیست و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر با اعلام نام برگزیدگان بخش‌های مختلف برگزار شد.

به گزارش آکادمی هنر به نقل از ستاد خبری جشنواره فیلم فجر، این مراسم با حضور جواد شمقدری معاون امورسینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی مسعودشاهی دبیر بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر، سیداحمد میرعلایی مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، هاشم میرزاخانی قائم مقام دبیر جشنواره، حسن نجاریان قائم مقام بنیاد سینمایی فارابی، امیر اسفندیاری رئیس بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر و بنیاد سینمایی فارابی، شفیع آقامحمدیان مدیرعامل موسسه رسانه‌های تصویری، محمدرضا عباسیان مدیرعامل موسسه رسانه‌های تصویری و جمعی دیگر از مدیران سینمایی، داوران، هنرمندان و میهمانان داخلی و خارجی و اهالی رسانه در مرکز همایش‌های برج میلاد آغاز شد.

پس از پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، تلاوت آیاتی از قرآن مجید و پخش یک نماهنگ، آئین اختتامیه با اجرای ایرج نوذری آغاز شد. او علاوه بر فارسی به زبان فرانسه و انگلیسی حضور میهمانان را در آئین اختتامیه خوشامد گفت. سپس مستندی راجع به مراحل آماده‌سازی سالن، فضای جشنواره و بخش‌هایی از مراسم افتتاحیه برای حضار پخش شد.

در ادامه مراسم، مهدی مسعودشاهی دبیر بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر با دعوت ایرج نوذری به روی سن آمد و ضمن خوشامدگویی به میهمانان حاضر در سالن گفت: خوشحالم در چند روز گذشته در خدمت عزیزان بودم و امیدوارم در این چندروز اقامت ایران به مهمانان ما خوش گذشته باشد. البته مهمانان برنامه سخت و فشرده‌ای داشتند، امیدوارم در چند روز آینده اقامت خوبی داشته باشند و در کنار عزیزان فیلمساز ما ایامی خوبی را داشته باشند. همچنین امیدوارم بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر با موفقیت این دوره را هم پشت سر بگذارد. شبی خوب و آینده‌ای پایدار برایتان آرزومندم.

پس از سخنان دبیر جشنواره، در ادامه آئین اختتامیه گروه رستاک موسیقی محلی را اجرا کردند.

 

«گلچهره» و «آلزایمر» برنده جایزه بین‌الادیان و بیرق طلایی شدند

وحید موسائیان و احمدرضا معتمدی برای دو فیلم «گلچهره» و «آلزایمر» جایزه بین‌ الادیان و بیرق طلایی را به دست آوردند.

در ادامه مراسم اختتامیه جشنواره در بخش بین‌الملل و پس از اجرای موسیقی محلی گروه رستاک که با تشویق حضار همراه بود، «ایرج نوذری» مجری مراسم به حرفه فیلمسازی که به نوعی عشق وعلاقه است اشاره کرد و گفت: فیلمسازی کاری بسیار سخت ودشوار است و تنها عشق وعلاقه است که باعث گرد هم آمدن افراد و ساخت فیلم می‌شود.

در ادامه نوذری با معرفی داوران بخش بین الادیان از آنها خواست تا جایزه این بخش را اهداء کنند.

در این بخش جلیل عرفان منش عضو ایرانی داوران بین‌ الادیان بیانیه این داوران این بخش را قرائت کرد. در این بیانیه داوران این بخش ضمن تقدیر از کلیه فیلمسازانی که به مذاهب و آموزه‌‌های دینی پرداخته‌‌اند، با قدردانی از دو فیلم «آینه‌های روبرو» ساخته نگار آذربایجانی و «آسمان محبوب» ساخته داریوش مهرجویی، جایزه ویژه بین‌الادیان را به فیلم «گلچهره» به کارگردانی وحید موسائیان اهدا نمودند.

بنا بر این گزارش، در ادامه مراسم جایزه بیرق طلایی (جایزه ویژه مصطفی عقاد) با حضور مهدی مسعودشاهی و موفا روی سن به احمدرضا معتمدی برای فیلم سینمایی «آلزایمر» اهداء شد.

 

«مادر مغولی من» بهترین فیلم جلوه‌گاه شرق شد

فیلم سینمایی «مادر مغولی من» ساخته نینگ کای بهترین فیلم بخش جلوه‌گاه شرق جشنواره بیست و نهم فیلم فجر شد.

در ادامه مراسم آئین اختتامیه بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر داوران بخش جلوگاه شرق (مسابقه سینمای آسیا) در جایگاه حاضر شدند.

داوران این بخش محمد الدراجی، علیرضا شجاع‌‌ نوری، ناصر سعید اف، جبار پاتل بهترین دستاورد فنی یا هنری را به دلیل طراحی تولید فوق العاده به «پروین صفری» برای فیلم راه آبی ابریشم (محمد بزرگ‌نیا) اهدا کردند.

جایزه فیلمبرداری این بخش به فیلمبرداری فوق‌العاده بهرام درخشانی برای فیلم «راه آبی ابریشم» تعلق گرفت.

هیئت داوران جایزه ویژه بهترین بازیگر این بخش را تقدیم چهار بازیگر فیلم سینمایی «آلزایمر» (مهتاب کرامتی، مهران احمدی، فرامرز قریبیان و مهدی هاشمی) کرد.

در این بخش فرزندان مهدی هاشمی و مهتاب کرامتی جوایز را تحویل گرفتند اما مهران احمدی روی صحنه آمد و پس از دریافت جایزه خود گفت: سلام، خبردار و با احترام می‌ایستم در مقابل باورهای فردی محترم به نام احمدرضا معتمدی.

در این بخش جایزه ویژه هیئت داوران برای فیلم «دهکده یک نفره» ساخته سیون الحابه به خاطر سبک نامتعارفی از به تصویر کشیدن روستایی در لبنان تعلق گرفت.

جایزه فیلمنامه به لوجیان فان و نینگ کای برای فیلم «مادر مغولی من» از کشور چین به به خاطر تصویر درونی‌ترین لحظات انسانی اهدا شد و امیر باقری به عنوان نماینده فیلم این جایزه را دریافت نمود.

جایزه بهترین کارگردانی برای فیلم «در اعماق ابرها» به لیو جیه از چین اهدا شد.

جایزه بهترین فیلم بخش جلوه گاه شرق نیز به «مادر مغولی من» از چین و مغولستان تعلق گرفت.

 

جمال شورجه برای «۳۳ روز» برنده جایزه حقوق‌بشر شد

جمال شورجه برای فیلم سینمایی «۳۳ روز» جایزه حقوق بشر را به دست آورد.

در ادامه مراسم پایانی بیست و نهیمن جشنواره فیلم فجر در بخش بین‌الملل جایزه حقوق بشر توسط جواد شمقدری (معاون امور سینمایی وزیر ارشاد) و تیری میسان (فرانسه) به جمال شورجه برای فیلم داستانی «۳۳ روز» اهدا شد.

شورجه در این بخش گفت: ضمن تشکر از هیئت داوران و مسئولان جشنواره، متاسفانه نسخه ناقصی ازفیلم ما آماده شده بود و من تا بعدازظهر مشغول میکس کار بودم و در حقیقت کپی DVDارزیابی شده است... من تشکر می‌کنم که این جایزه را به من دادند و از همه عزیزانی که زحمت کشیدند، خصوصا بازیگران ارزشمند لبنان وسوریه که اینجا حضور دارند و خواهشمندم ایشان را تشویق بفرمایید.

در این بخش جواد شمقدری معاون امور سینمایی یک جلد قرآن با ترجمه انگلیسی به دلیل علاقه کاترینا پالوو به کتاب آسمانی مسلمانان به ایشان اهدا کردو به این اشاره شد که  او بخشی از قرآن را با وجود این که مسیحی است، حفظ کرده است.

او در ادامه از مهمان نوازی و لطف بی‌دریغ مردم ایران تشکر کرد و گفت: تاریخ و انقلاب شما عجیب و غریب است. انقلاب وتاریخ شما برای ما خوب جا نیفتاده و امیدواریم تنها انقلاب قرن بیستم نامیده شود.

 

مهرجویی و «لولا» برنده سیمرغ بهترین کارگردانی و بهترین فیلم شدند

داریوش مهرجویی و فیلم «لولا» برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی و بهترین فیلم بخش بین‌الملل (جام جهان‌نما) شدند.

در ادامه مراسم پایانی جشنواره بیست و نهم فیلم فجر داوران بخش جام جهان‌نما (بین الملل) با معرفی ایرج نوذری در جایگاه حاضر شدند؛ دانلد رانوو، پوران درخشنده، آن دمی ژروئه، نیکولای بورلیائف، رستم ابراهیمبکوف و جوایز این بخش را بدون حضور پوران درخشنده اهدا کردند:

لوح افتخار: «پسر بابل» به محمد الدراجی محصول عراق.

سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه: فیلم «عسل» محصول مشترک ترکیه و آلمان.

در ادامه مراسم برای بهتری اجرای نقش دوبازیگر در نظر گرفته شد: دیپلم افتخار به گروه بازیگران فیلم «لولا»

دیپلم افتخار بهترین دستاوردهنری به پاول برای فیلمبرداری «چگونه تابستان را گذراندم» که نماینده سفارت روسیه جایزه وی را تحویل گرفت

در ادامه «رستم ابراهیمبکوف» عضور آذربایجانی هیئت داوران گفت: قبل از اینکه جایزه بهترین کارگردانی را اهدا کنم درباره اعضا داوران باید بگویم که کار ما بسیار دشوار بود. ما بحث زیادی داشتیم و هر یک از اعضای هیئت داوران بدون دخالت بیرونی اظهارنظر کردند. با توجه به این که دو اعضا داوری مسلمان و بقیه مسیحی بودند، اما دوستانه همکاری داشتند. با توجه به تجربه‌ای که از ایران داشتیم با سینمای ایران و از ایران تعریف خواهیم کرد؛

در بخش بهترین کارگردانی بخش مسابقه بین‌الملل، سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به داریوش مهرجویی برای فیلم «آسمان محبوب» اهدا شد.

داریوش مهرجویی در سالن حاضر نبود و تهیه کننده فیلم یحیی منصورموید جایزه وی را دریافت کرد.

سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیات داوران نیز به فرشته طائرپور تهیه‌کننده و نگار آذربایجانی کارگردان فیلم «آینه‌های روبرو» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم به «لولا» به کارگردانی برلیانت مندوزا محصول کشور فیلیپین اهدا شد.

در پایان مراسم اختتامیه بخش بین‌المللی جشنواره بیست و نهم فیلم فجر نیز پس از پذیرایی، فیلم «لولا» (بهترین فیلم جشنواره امسال) برای حاضران نمایش داده شد.

 

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما