اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

ایرج کریمی از دنیا رفت

 

خبر بد برای سینمای ایران؛ ایرج کریمی کارگردان و منتقد سینما از دنیا رفت.

 

احمد امینی کارگردان سینما با تایید این خبر گفت: ایرج کریمی امروز ساعت 15:30 پس از دو ماه بستری شدن در بیمارستان به دلیل سرطان خون از دنیا رفت. به گفته او، ایرج کریمی در بیمارستان طی دو ماه گذشته تحت شیمی درمانی بوده که امروز درگذشت.

 

ایرج کریمی که متولد سال 1332 در تهران است،‌ «باغ‌های کندلوس»، «چند تار مو»، «از کنار هم می‌گذریم»، «نسل جادویی» و همچنین سال گذشته پس از حدود 8 سال فیلم «نیم‌رخ‌ها» را ساخت که شخصیت اصلی آن از بیماری سرطان رنج می‌برد.

 

او همچنین نگارش فیلمنامه فیلم «سفر جادویی» را به کارگردانی ابوالحسن داودی و «بهترین بابای دنیا» به کارگردانی داریوش فرهنگ در سال 1370 را برعهده داشت.

 

فیلم سینمایی «نیم‌رخ‌ها» پنجمین و آخرین اثر سینمایی این کارگردان و منتقد قدیمی سینما با بازی بابک حمیدیان ، سحردولتشاهی، رویا نونهالی، هومن سیدی، امیرحسین رستمی، بهاران بنی‌احمدی، شیرین اسماعیلی، سید ابراهیم عمادی، شورا کریمی، پویان جوان و با حضور سام قریبیان فیلمبرداری شد.

 

«نیم‌رخ‌ها» ملودرامی مدرن و عاشقانه و روایتگر زندگی زوج جوانی است که مرد به دلیل بیماری سرطان روزهای آخر عمر خود را سپری می‌کند و در ادامه آن رقابتی بین مادر و همسر این مرد جوان رخ می‌دهد.

 

در سال 92؛ انجمن منتقدان خانه سینما بزرگداشتی برای ایرج کریمی‌ برگزار کرد که در آن مراسم، طهماسب صلح‌جو با بیان اینکه ایرج فقط یک منتقد نیست‌، گفته بود: او خیلی پیش از فیلمسازانی که امروز کار می‌کنند، فیلمسازی را شروع کرده و نقد نوشته است و یکی از عاشقان سینما محسوب می‌شود. او چهل سال پیش مدرک مهندسی‌اش را گرفت، اما به عشق سینما حتی یک روز هم دنبال آن کار نرفت و تاکنون عاشقانه فیلم دیده و فیلم ساخته است.

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما