اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

نخستین فیلم‌های غیرانگلیسی زبان معرفی شده به آکادمی اسکار کدام‌ها هستند؟

 

بخش اسکار خارجی زبان که از سال ۱۹۵۶ به جوایز اسکار اضافه شده، هر سال چشم کشورهای مختلف را به اسکار می دوزد و هر چه به اول اکتبر نزدیک‌تر شویم و زمان برای معرفی نامزدهای کشورهای مختلف تنگ‌تر شود، شاهد اعلام اسامی بیشتری خواهیم بود.

 

 

اما کشورهایی که تاکنون تکلیف‌شان با اسکار بخش خارجی زبان ۲۰۱۶ روشن شده عبارتند از:

 

اتریش: «شب خوش مامی» ساخته سورین فیالا و ورونیکا فرانتس، فیلمی ۹۹ دقیقه‌ای در ژانر وحشت با بازی سوزانه ووست است.

 

بوسنی و هرزگوین: فیلم «زندگی هر روزه‌ ما» به کارگردانی اینس تانوویچ درباره خانواده‌ای از طبقه متوسط سارایوو است که با مشکلات روزانه زندگی می‌کنند.

 

بلغارستان: «داوری» ساخته استفان کوماندارف، درامی است که زندگی پدر و پسری در منطقه‌ای فقیر نزدیک مرز بلغارستان-ترکیه و یونان را مورد توجه قرار داده است.

 

چین: فیلم «توتم گرگ» ساخته ژان-ژاک آنو کارگردان فرانسوی 

 

کرواسی: «خورشید بالا» به کارگردانی دالیبور ماتانیک

 

جمهوری دومینیک: «دلارهای شنی» ساخته لورا املیا گوزمان و ایزراییل گاردناس به زبان اسپانیایی درامی ۸۰ دقیقه‌ای درباره یک زن مسن اروپایی است که مجذوب یک زن جوان دومینیکنی می‌شود. جرالدین چاپلین از بازیگران این فیلم است.

 

فنلاند: «شمشیرباز» به کارگردانی کلاوس هارو با اقتباس از داستانی واقعی در دوران جنگ سرد، اندل نلیس قهرمان شمشیربازی استونیایی را که از پلیس مخفی شوروی سابق فرار می‌کند، به عنوان موضوع خود انتخاب کرده است.

 

آلمان: «هزارتوی دروغ‌ها» ساخته یولیو ریچارلی، درامی تاریخی و درباره یک دادیار جوان است که در دهه ۱۹۵۰ تلاش می‌کند تا به پشت پرده کشتار دسته‌جمعی در آشویتس برسد. نخستین دادگاه آشویتس در فرانکفورت به دنبال همین تلاش شکل گرفت.

 

یونان: «ژنیا» ساخته پانوس کوتراس

 

گواتمالا: «آتش فشان ایکس‌کانول» به کارگردانی هایرو بوستامانته، نخسیتن نماینده گواتمالا در اسکار است. دختری ۱۷ ساله به نام ماریا از قوم مایا که در دامنه آتشفشانی فعال در گواتمالا زندگی می‌کند، باید برخلاف جایگاهش به عنوان یک زن بومی، وارد دنیای امروز شود.

 

مجارستان: «پسر سائول» ساخته لازلو نمس، درامی هولوکاستی است که داستانش در ۱۹۴۴ در آشویتس روی می‌دهد. سائول جنازه پسری را می‌بیند که سوزانده شده و به باور این که پسرش است، تصمیم می‌گیرد آن را به خاک بسپرد.

 

عراق: «خاطرات روی سنگ» به کارگردانی شوکت امین کورکی کارگردان کرد عراقی. این فیلم بر یک کارگردان کرد عراقی تمرکز دارد که می‌خواهد فیلمی درباره عملیاتی در اواخر دهه ۱۹۸۰ بسازد که در جریان آن نیروهای رژیم بعثی بیش از ۱۸۲ هزار کرد عراقی را قتل عام کردند. 

 

ژاپن: «۱۰۰ ین عشق» ساخته ماساهارو تیک

 

قزاقستان: «غریبه» به کارگردانی یرمک تورسانوف داستان مرد جوانی را روایت می‌کند که تصمیم می‌گیرد در دروان جنگ جهانی دوم و حکومت استالین در یک غار زندگی کند. او با پشت سر گذاشتن همه این ماجراها وفتی دوباره به دهکده‌اش برمی‌گردد تا با مردم زندگی کند، اما روش زندگی او با همه فرق دارد.   

 

لوکزامبورگ: «کودک تنها» ساخته دوناتو روتونا و درامی تاریخی است که با اقتباس از رمانی به نام «آموک» ساخته شده و محصول مشترک لوکزامبورگ و بلژیک است. این فیلم زندگی دو کودک- نوجوان را در مرکز توجه قرار داده است.

 

نروژ: «موج» به کارگردانی رور اوتاگ، درامی است که بر مبنای سونامی سال ۱۹۳۴ در کشور نروژ که به کشته شدن ۴۰ نفر انجامید، ساخته شده است.

 

فلسطین: انیمیشن «۱۸ تحت تعقیب» ساخته عامر شوملی فلسطینی و پل کوان کانادایی. این انیمیشن درباره ۱۸ گاو فراری از دست ارتش اسرائیل در دوران انتفاضه اول و یادآور مقاومت فلسطینی‌ها در برابر اشغال کرانه باختری و نوار غزه است. 

 

پاناما: «صندوق ۲۵» مستندی به کارگردانی مرسدس آریاس و دلفینا ویدال است که نامه‌هایی تازه‌ کشف‌شده را موضوع خود قرار داده که درباره شرایط کاری سخت در ساختن کانال پاناما و حاکی از امیدها و آرزوهای سازندگان این کانال است.

 

پاراگوئه: «دوران ابری» ساخته آرامی اولون، فیلم مستندی است که رابطه فیلمساز را با مادر سالخورده‌اش که به پارکینسون مبتلاست، تصویر کرده است. این فیلم در جشنواره  کارلووی‌واری و لوکارنو هم به نمایش درآمد.

 

رومانی: «آفرین» به کارگردانی رادو ژوده، درامی تاریخی  و محصول مشترک رومانی، بلغارستان، جمهوری چک و فرانسه است.

 

صربستان: «تحت محاصره» ساخته گوران رادووانوویچ، فیلمی ۵۲ دقیقه‌ای و درباره زندگی در یک منطقه تحت محاصره صرب در شمال کوزوو است. در این منطقه که قبلا قلمرو آلبانی بود، مردم از هم متنفرند و برای هم تله‌های مختلفی می‌گذارند.  

 

کره جنوبی: درام تاریخی «تاج و تخت» به کارگردانی لی- جون ایک. 

 

سوئد: «کبوتری روی شاخه‌ای نشسته و به وجود فکر می‌کند» ساخته روی آندرسون که موفق به دریافت جایزه شیر طلای بهترین فیلم هفتاد و یکمین جشنواره ونیز سال پیش شد. این فیلم که قسمت سوم یک سه‌گانه است، ماجرای دو فروشنده سیار را به تصویر می‌کشد.

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما