گزارش گردهمایی مدیران کل ارشاد و گروه های نمایشی سراسر کشور + گزارش تصویری
- توضیحات
- نوشته شده توسط علیرضا ملکنیا
- دسته: گزارش
- منتشر شده در 1389-12-21 17:08
نخستین گردهمایی مدیران کل، روسای دفتر انجمن هنرهای نمایشی استان و سرپرستان گروه های نمایشی سراسر کشور صبح امروز برگزار شد.
به گزارش آکادمی هنر اولین گردهمایی مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، روسای انجمنهای نمایشی سراسر کشور و سرپرستان گروههای نمایشی صبح روز شنبه ساعت 9 با حضور دکتر سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر حمید شاهآبادی معاون هنری وزیر، حسین مسافرآستانه مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی در سالن اصلی تئاتر شهر برگزار شد.
سید محمد حسینی در ابتدای این مراسم، ضمن ابراز خرسندی از تشکیل چنین گردهمایی در آخرین روزهای سال این جلسه را نقطهی عطفی برای اجرایی کردن برنامهی تشکیل گروههای نمایشی در سال 90 دانست و ابراز کرد :«اولویت دولت آقای احمدینژاد بر استفاده از تمامیِ امکانات کشور است. در همین راستا ما با قبولِ کمبود سالنهای تئاتر، قرار نیست فقط ساخت و ساز کنیم بلکه هدفِ این طرح استفاده از امکانات موجود دستگاهها است. بسیاری از دستگاهها دارای سالنهای چند منظوره است که با توجه به کمبود امکانات حرفهای در این سالنها میتواند در اختیارِ گروههای جوان قرار بگیرد تا کمکم به سالنهای حرفهای راه یابند.»
دکتر حسینی همچنین ایرادات وارد بر این طرح را قابل قبول خواندند و اضافه کردند: «دوستان به جای آنکه آیهی یأس بخوانند، با همفکری با ما در سدد کمک به حل این مشکلات برآیند.
حسینی در ادامه اولویتهای محتوی و مضمون را به این شرح اعلام کرد:
- اهمیت دادن به فرهنگ و آداب و رسوم ایرانی سراسر ایران اگر چه بعضی از این آداب و رسوم سست بنیان بوده و آمیخته به خرافات باشد. (برای مثال در بحث کتاب، اولویت با تألیف است که این به معنای حذف ترجمه نیست بلکه تشخیص این مسئله است که چه آثاری با روحیهی جامعه ما سازگارتر است.)
- بیان مباحث به زبان ساده که این به معنای ابتذال نیست بلکه آثار به گونهای باشد که فهم آن برای عموم مردم امکانپذیر باشد. همچنین یکسری اجراها از لحاظ مخاطب تقسیمبندی شود، یعنی برای دو گروهِ عموم مردم و افراد متفکر تقسیم شود.
- مباحثی باشد که در سطح بینالمللی، نظامِ سلطه را به چالش بکشد. همانطور که در نظامهای غربی ایران حراسی وجود دارد چرا محتویات ما آنها را به چالش نکشد؟
حسینی درانتهای سخنانش افزود: «بعضی از هنرمندان که به واسطهی اجراها و فعالیتهای خود با اقبال عمومی مردم روبهرو شدند نباید مغرور شده و مطالعه را فراموش کنند که این یک آفت است. هنرمند برای اینکه یک گام جلوتر باشد و برای رسیدن به محتوای غنی نباید مطالعه را فراموش کند.»
پس از سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر حمید شاهآبادی -معاون هنری وزیر- گفت: «این طرح، طرحِ ساماندهی گروههای نمایشی نیست بلکه طرح استقرار گروههای نمایشی در فضای کالبدی کشور است. اولویت این طرح بر شکلگیری گروههای قوام یافته است که با برخورد با مشکلات از بین نرود. این گروهها دارای یک هستهی مرکزی 3 نفره برای گرفتن پروانهی موقت است که تا پایان سال 90 با تبدیل به یک هستهی مرکزی 7 نفره و کسب امتیازات لازم موفق به دریافت پروانهی دائم میشوند. کسب این امتیازات به رزومهی افراد، میزان تجربه و ...(که به طور کامل در سامانهای که شهریور 90 رونمایی میشود، اعلام خواهد شد.) بستگی دارد.
برای این 538 گروه که تا کنون شناسایی شده 234 سالن در نظر گرفته شده است که هر سالن حداکثر به 3 گروه اختصاص خواهد یافت. این به معنای مدیریت این سالنها توسط گروهها نیست، بلکه این سرویسی است که به گروهها داده میشود. در پایان سال 90 نیز گروهها بر اساس توانمندیهایی که دارند –در صورت کسب امتیازات لازم از 1000 امتیاز پیشبینی شده- پروانهی دائم میگیرند و از سال 91 بودجهای به این گروهها اختصاص خواهد یافت.
شاهآبادی اولویتهای کسب امتیاز را بدیت شرح اعلام کرد:
- اهمیت به نقش خانواده.
- اهمیت به آسیبهای اجتماعی.(مهمترین اولویت)
- جذب خانوادهها (و مخاطب بیشتر)
بخش اول گردهمایی در ساعت 11 به پایان رسید تا در ساعت 13.45 بخش دوم برنامه برگزار شود.
به گزارش آکادمیهنر، کوروشنیا اعلام کرد: گروههای تهرانی که تاکنون به معرفی گروه خود نپرداختهاند میتوانند تا پایان فروردین 90 با مراجعه به تالار محراب با معرفی هستهی مرکزی خود متشکل از 5 تا 7 نفر ثبت نام کنند.
دیدگاهها
باید رزومه کاری خود و اعضای گروه را به همان نشانی ببرید و آنجا تشکیل پرونده بدهید و فرم های مربوطه را پر نمایید.
اگر شهرستان هستید در همان اداره شهر یا استان خود این روال کاری انجام خواهد شد. تا پایان فروردین حتما به مراکز مربوط مراجعه نمایید
Man akhabare theatr romikham ...hich sitiii nist . . . shoma ham haminnn ye khabar ro dadiiin....che konam . . . baed mikham esme gorohemon ro sabt konam . . .lotfan rahnamaiiim koniiid. . .